Trycka på annat än papper

Dagens tryckteknik har tagit grodhopp i utvecklingen. Idag är man inte begränsad till att trycka på papper eller kartong. Numera kan man trycka på de flesta materialen och få riktigt coola effekter. Här är bara ett axplock!

Trycka marsipan

Det finns nu skrivmaskiner som skriver ut bilder och text direkt på oblater och marsipan. Du kan alltså få ditt eget ansikte på en tårta om du vill! Eller ge bort en fantastisk födelsedagstårta till ditt barn med hans eller hennes favoritfigur på. Det går att få dem i olika storlekar. Det är trots allt inte alla som gillar marsipantårtor. Då kan man köpa en annan typ av tårta och bara ha en mindre marsipanbit för hälsningen eller en mindre bild.

3-D-tryck

Ingen har väl undgått att höra om 3D-tryckningen? Man kan nu trycka ut nästan vad som helst bara skrivaren är tillräckligt stor. Sedan är ju frågan om en plasttryckt skiftnyckel klarar av att användas lika mycket som en i stål, men det kommer hela tiden starkare material att trycka med. Framtiden lutar mot att man ska kunna trycka sin egna skapelser i grafen, en av de lättaste och starkaste materialen som man har hittat. Man kan köpa hem sin egen 3d-skrivare och designa sina egna produkter och skapelser. Man måste dock bli lite kunnig i CAD för att man ska få dimensionerna rätt. Alternativt kan man leta runt på internet och hitta färdiga ritningar att använda sig av.

Trycka pannkakor

Kickstarter är ett sätt för uppfinnaren och idérika personer att få bidrag till sina skapelser. Det var här som en grupp fick pengar för att skapa sin idé: en skrivare och trycker pannkakor i olika mönster. Du behöver bara ge skrivaren en bild som den sedan trycker ut i pannkakssmet. Eller så ritar du dina egna bilder. Låt exempelvis barnen rita en figur som de sedan kan äta upp!